Wat heb je nodig:
- 125 gram bloem
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram boter
- 90 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels water
- mespuntje zout
- 1 ei
- 1 theelepel speculaaskruiden
- ½ theelepel kaneel
- 1 mespuntje gemalen anijszaad
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C, of vraag het aan je ouders.
- Splits het ei. Gebruik alleen de dooier.
- Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg.
- Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten (Bijvoorbeeld in de koelkast).
- Smeer de bakplaat in met boter.
- Draai van je bol deeg allemaal kleine balletjes. (ter grootte van een knikker)
- Leg de kleine balletjes op afstand van elkaar op de bakplaat.
- Druk elk balletje een beetje plat met je duim.
- Doe de bakplaat in het midden van de oven, maar pas op de oven is heet! Je kunt het natuurlijk ook even aan je ouders vragen.
- Na ongeveer 20 minuten zijn je zelfgebakken pepernoten klaar!