Taai Taai

Wat heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram honing
  • 1 eetlepel stroop
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen anijs
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC of vraag het aan je ouders!
  2. Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door.
  3. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.
  4. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  5. Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met boter ingevette bakplaat.
  6. Doe de bakplaat in het midden van de oven, maar pas op de oven is heet! Je kunt het natuurlijk ook even aan je ouders vragen.
  7. Bak het in de oven in circa 25 minuten lichtbruin. Je kunt controleren of het gaar is door er met een naald/satéstokje in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.